Forum novosti

Жел. електроенергетска постројења - колоквијум, испит, презентације...

napisao/la Петар Марковић -
Broj odgovora: 9

Као што сам најавио, у прилогу вам достављам прошлогодишње презентације из ЖЕП. Оне не треба да вам буду шаблон и узор, већ само оријентир. Неке су боље, неке мање добре... Како смо већ разговарали, неки од вас су се у својим презентацијама из Електровучних возила дотицали и теме контактне мреже, тако да и то можете искористити као полазну основу, уколико желите и уколико је могуће...

Јавите ми мејлом жељену тему (нека ми се јаве и студенти с којима сам се јуче договорио око теме), као и имена студената који раде на изради презентације (максимално два студента по презентацији). Јавно излагање планирано је за 12. фебруар, од 12.15 часова, у учионици бр. 11.

U odgovoru na Петар Марковић

Дати су резултати колоквијума. Поправног колоквијума неће бити.

У табели су дате и максималне вредности поена које се могу освојити на презентацији и испиту. Да би се положио комплетан испит, потребно је освојити укупно најмање 50 поена, односно најмање 28 од 70 поена (40%) на испиту који се ради писмено, у форми теста.

Молим све студенте који данас планирају да излажу презентацију из Жел. ел-ен. постројења, да ми пре излагања пошаљу мејлом презентацију, уколико то већ нису учинили.

p.markovic@sf.bg.ac.rs

Подсећам студенте да је испит из ЖЕП заказан за исти термин као испит из Електротехнике - петак, 27. фебруар, од 13.30 часова у амфитеатру 125.

У прилогу вам достављам списак са поенима из предиспитних активности. Да би се положио комплетан испит, неопходно је освојити макар 28 поена на самом испиту (40%) и најмање 50 у укупном збиру. 

У прилогу су резултати испита са изведеним коначним оценама. Термин уписа оцена ће бити објављен накнадно. Студенти који желе да погледају свој рад нека се јаве мејлом ради договора о термину за увид.

p.markovic@sf.bg.ac.rs

Упис оцена из ЖЕП у индекс можете обавити код професора Русова (кабинет 04) у четвртак, 5. марта, око 13 часова. Такође, замолио бих вас да мени доставите испитне пријаве, ради попуњавања истих, у петак или понедељак, најбоље преко једног од студената који су положили испит у овом року (најавите се мејлом). Иначе, оцене су већ уписане у електронски индекс, па проверите да ли је све у реду.

Иначе, било би добро да највећи део испитне пријаве попуните сами. Све осим потписа професора. Датум је 27. фебруар, јануарски рок, оцену знате, предмет је изборни, година студ. програма трећа, фонд часова 30+30, а број ЕСПБ поена је, мислим, 5.

Као што је био случај у јануарском року, и у фебруарском ће испит из Железничких електроенергетских постројења бити одржан у време испита из Електротехнике: петак, 13. март, 13.30 часова, амфитеатар 125. Да би се положио комплетан испит, неопходно је освојити макар 28 поена на самом испиту (40%) и најмање 50 у укупном збиру. 

Пошто је иста група студената заинтересована и за полагање испита из ССУ, у наставку је  обавештење везано за полагање испита у фебруарском року:

• У петак, 13. марта, на истом месту и у истом термину са испитом из ЖЕП, могуће је полагати писмени испит (тест као у претходном року). То се односи на студенте који нису излазили на испит у јануарском року, али и на оне који би евентуално желели да поправе освојени број поена. У случају изласка на ''поправни'' испит, претходни резултат се аутоматски поништава. Молим све студенте, заинтересоване за полагање писменог испита у петак, 13. марта, да ми се обавезно јаве мејлом на p.markovic@sf.bg.ac.rs 
  • У случају изласка на оба испита, потребно је померање термина ради избегавања преклапања унутар истог дана, 13. марта. Могуће је да радите оба теста један за другим, у амф. 125, или ЖЕП од 13.30, а ССУ некада раније у току дана, у јутарњим часовима. На сличан начин решавамо и проблем ако неки студент жели да полаже и Електротехнику и неки од предмета ССУ или ЖЕП.
  • Одбрана семинарских радова и усмени испит из ССУ биће организовани у последња два дана испитног рока, понедељак или уторак, 16-17. марта. Пожељно је да се заинтересовани студенти договоре око погодног термина и да ме обавесте мејлом о одлуци најкасније до четвртка, 12. марта.
  • Сваку евентуалну нејасноћу такође решавамо путем мејла...

У прилогу су резултати испита из фебруарског рока са изведеним коначним оценама. Термин уписа оцена ће бити објављен накнадно. Студенти који желе да погледају свој рад нека се јаве мејлом ради договора о термину за увид.

p.markovic@sf.bg.ac.rs

Упис оцена из ЖЕП у индекс можете обавити код професора Русова (кабинет 04) у уторак, 17. марта, у 13 часова. Такође, замолио бих вас да мени доставите испитне пријаве (кабинет 09), ради попуњавања истих, истог дана у периоду између 9 и 12 часова. Иначе, оцене су већ уписане у електронски индекс, па проверите да ли је све у реду.