News forum

Obavestenje

Obavestenje

napisao/la Radomir Mijailovi? -
Broj odgovora: 0

Poštovani,

Povodom odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog aktuelne situacije izazvane pojavom korona virusa, Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu biće zatvoren do daljnjeg.

Podsećamo Vas da je od izuzetne važnosti da poštujete zdravstvene preporuke, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa.

Prema preporukama Ministarstva organizuje se izvođenje nastave i vežbi na daljinu na način koji ne zahteva fizičko prisustvo studenata na Fakultetu. S tim u vezi, nastava i vežbe iz predmeta "Tehnička termodinamika" biće realizovana putem moodle platforme (sajt predmeta u okviru sajta Fakulteta), tj. putem platforme koju smo i u dosadašnjem periodu koristili za objavljivanje svih neophodnih informacija vezanih za ovaj predmet.

Na sajtu predmeta biće objavljene prezentacije (ppt format). Prezentacije, udžbenik i zbirka zadataka (predloženi na prvom času predavanja) predstavlaju dovoljan materijal za pripremu polaganja kolokvijuma i ispita.

U okviru ovog predmeta predviđena je izrada seminarskog rada. Studenti koji nisu dobili zadatak za seminarski rad potrebno je da se mailom obrate asistentu – dj.petrovic@sf.bg.ac.rs, kako bi dobili zadatak za seminarski rad. U mailu je potrebno naznačiti ko čini grupu studenata za seminarski rad sa odgovarajućim brojevima indeksa i oznakom modula. Grupa za izradu seminarskog rada sastoji se od 2 studenta. Za sva dodatna pitanja za seminarski rad obratite se na mail dj.petrovic@sf.bg.ac.rs.

Na sajtu predmeta u narednom periodu biće objavljena i knjiga pitanja koja se odnosi na polaganje teoretskog dela ispita/kolokvijuma.

S obzirom na odluku da se organizuje izvođenje nastave i vežbanja na daljinu biće promenjen i način bodovanja. Bodovi po osnovu redovnog pohađanja nastave se prebacuju na kolokvijum ili ukoliko se student odluči da polaže ispit u ispitnom roku tada se ovi bodovi ravnomerno dodaju pismenom i usmenom dela ispita.

Svi ispitni rokovi i predispitne obaveze za koje je neophodno fizičko prisustvo studenata se odlažu i biće organizovani po naknadno utvrđenoj dinamici kada se za to steknu uslovi ili u skladu sa odlukom Fakulteta. S obzirom na prethodno informacije o polaganju kolokvijuma/ispita će biti naknadno objavljene.

 

Prof. dr Radomir Mijailović

Đorđe Petrović