Forum novosti

Obavestenje

Obavestenje

napisao/la Radomir Mijailovi? -
Broj odgovora: 0

Obaveštavamo Vas da je u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije o ukidanju vanrednog stanja i prispelih instrukcija Ministarstva i Univerziteta u Beogradu Saobraćajni fakultet od 18. maja počeo sa radom u prostorijama Fakulteta.

S obzirom na preporuku Ministarstva da se smanji fizičko prisustvo studenata na Fakultetu, kolokvijumi neće biti organizovani pre početka ispitnog roka i polaganje ispita iz predmeta “Elementi transportnih sredstava i uređaja” biće realizovano u toku ispitnih rokova. U okviru ispitnih rokova studenti će imati mogućnost da pismeni i usmeni deo ispita polažu pismeno u terminu polaganja pismenog dela ispita. Sva pitanja koja potencijalno mogu doći na pismenom i usmenom delu ispita se nalaze na sajtu predmeta (Kolokvijum - knjiga pitanja (prvi deo), Drugi deo - knjiga pitanja).

Studentima će biti omogućeno da predmet polažu parcijalno (npr. prvi deo gradiva u jednom roku, a u nekom od sledećih rokova drugi deo gradiva). Ukoliko student odluči da ispit polaže parcijalno, redosled polaganja gradiva nije bitan. Ukoliko student ne ostvari dovoljan broj bodova za polaganje celog ispita moguće je da položi samo jedan deo (prvi ili drugi deo ispita) ukoliko na tom delu ispita ostvari najmanje 50% bodova. Ostvareni bodovi na jednom parcijalnom delu važe zaključno sa februarskim rokom 2021. godine.

S obzirom na odluku da se organizuje izvođenje nastave i vežbi na daljinu promenjen je i način bodovanja. Nova preraspodela broja bodova je:

  • Seminarski rad – 25 bodova
  • Prvi deo – 35 bodova
  • Drugi deo – 40 bodova

U izuzetnim slučajevima, predmetni nastavnik može pozvati studenta na dodatni usmeni ispit, koji će se realizovati usmeno.

Nakon izlaska predloga ocena student može zahtevati da popravi ocenu dodatnim polaganjem usmenog dela ispita. U tom slučaju moguće je popraviti ocenu najviše za jednu ocenu.

Student može izabrati da naknadno polaže usmeni deo ispita. Ovakav izbor student može izraziti na početku polaganja pismenog dela ispita tako što će na svesci napisati da želi da u naknadnom terminu polaže usmeni deo ispita. U slučaju ovakvog izbora student će biti pozvan na polaganje usmenog dela ispita ukoliko je položio pismeni deo ispita.

Prethodna izmenjena pravila će važiti do kraja tekuće školske godine.

Tokom polaganja ispita nije dozvoljena upotreba literature.

Polaganje oba dela ispita traje 2 sata.

Podsećamo da je od izuzetne važnosti da poštujemo zdravstvene preporuke, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa. S toga molimo sve kolege da ukoliko budu imali pitanja ili problema u pripremanju ispita da se obrate predmetnom nastavniku (radomirm@sf.bg.ac.rs) i/ili saradniku (dj.petrovic@sf.bg.ac.rs) putem e-maila, kako bi smanjili potrebu dolaska na fakultet.

U skladu sa pravilima definisanim na početku semestra, za najbolji seminarski rad iz predmeta “Elementi transportnih sredstava i uređaja” za 2020. godinu nagrađuju se sledeći studenti:

  • Antanasijević Teodora VD 190163
  • Marković Anastasija VZ 190176
  • Spasić Nađa DT 190080

Nagrađenim studentima biće dodeljene prigodne nagrade prilikom upisa ocena.

 

Prof. dr Radomir Mijailović

Đorđe Petrović