Forum novosti

Obavestenje

Obavestenje

napisao/la Radomir Mijailovi? -
Broj odgovora: 0

Poštovani,

Povodom odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog aktuelne situacije izazvane pojavom korona virusa, Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu biće zatvoren do daljnjeg.

Podsećamo Vas da je od izuzetne važnosti da poštujete zdravstvene preporuke, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa.

Prema preporukama Ministarstva organizuje se izvođenje nastave i vežbi na daljinu na način koji ne zahteva fizičko prisustvo studenata na Fakultetu. S tim u vezi, nastava i vežbe iz predmeta "Elementi transportnih sredstava i uređaja" biće realizovana putem moodle platforme (sajt predmeta u okviru sajta Fakulteta), tj. putem platforme koju smo i u dosadašnjem periodu koristili za objavljivanje svih neophodnih informacija vezanih za ovaj predmet.

Na sajtu predmeta biće objavljene prezentacije (ppt format) koje je bilo planirano da koristimo za izvođenje predavanja i vežbi. Prezentacije i udžbenik (predložen na prvom času predavanja) predstavljaju dovoljan materijal za pripremu polaganja kolokvijuma i ispita.

U okviru ovog predmeta predviđena je izrada seminarskog rada. Studenti koji su dobili zadatak za seminarski rad potrebno je da se mailom obrate asistentu – dj.petrovic@sf.bg.ac.rs, kako bi dobili NOVI zadatak za seminarski rad. U mailu je potrebno naznačiti ko čini grupu studenata (maksimalno 3 člana) za seminarski rad sa odgovarajućim brojevima indeksa i oznakom modula. Studenti koji nisu dobili seminarski rad potrebno je da se obrate na prethodni mail kako bi dobili seminarski zadatak. Sve aktivnosti preduzete na realizaciji prethodnog seminarskog zadatka se prekidaju. Za sva dodatna pitanja za seminarski rad obratite se na mail dj.petrovic@sf.bg.ac.rs.

Na sajtu predmeta u narednom periodu biće objavljena i knjiga pitanja koja se odnosi na drugi deo gradiva.

S obzirom na odluku da se organizuje izvođenje nastave i vežbanja na daljinu biće promenjen i način bodovanja. Bodovi po osnovu redovnog pohađanja nastave se prebacuju na kolokvijum ili ukoliko se student odluči da polaže ispit u ispitnom roku tada se ovi bodovi ravnomerno dodaju pismenom i usmenom dela ispita.

Svi ispitni rokovi i predispitne obaveze za koje je neophodno fizičko prisustvo studenata se odlažu i biće organizovani po naknadno utvrđenoj dinamici kada se za to steknu uslovi ili u skladu sa odlukom Fakulteta. S obzirom na prethodno, informacije o polagaganju kolokvijuma/ispita će biti naknadno objavljene.

 

Prof. dr Radomir Mijailović

Đorđe Petrović